Zahvaljujući vremenskim prilikama bez padavina, radnici građevinske firme „Grakop“, sa kojom Općina Centar ima potpisan sporazum o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica, tokom proteklog perioda su okončali radove na sanaciji dijela Odobašine ulice između brojeva 82-95.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 16.000 KM. Tokom pomenutih radova, koji su započeli 26. novembr

a ove godine, prvo je uklonjena stara podloga, tampon i kaldrma. Postavljeno je 120 metara novih betonskih ivičnjaka duž obje strane saobraćajnice i betoniran je trotoar. Postavljene su dvije nove rešetke za prikupljanje površinskih voda, kao i nivelacija jednog šahta i četiri šibera za vodu. Također je izgrađeno novo betonsko stepenište obloženo kulir pločama koje služi kao prilaz ovom dijelu Odobašine ulice.

 

Na kraju je postavljeno 180 metara kvadratnih novog asfalta. Od preostalih radova planirano je farbanje i uređenje 60 metara rukohvatne ograde. Za stručni nadzor ovog projekta je zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

logo-mobile

Grakop d.o.o.
a: Gromiljak b.b. Kiseljak, BiH
e: grakop@grakop.ba
t: +387 30 872 219

fb
tw
logo-olx

Copyright 2018 © Grakop d.o.o.