Niskogradnja

Osnovna djelatnost firme Grakop d.o.o. je niskogradnja kao oblast građevinarstva, tačnije gradnja cesta i autocesta. Ovo podrazumjeva izgradnju, održavanje i rekonstrukciju cesta. Kapaciteti naše firme su takvi da mogu odgovoriti i najzahtjevijim projektima u oblasti niskogradnje i to prije svega zahvaljujući rukovodećem timu ljudi koji čine iskusni inženjeri i tehničari iz oblasti građevine, ali i inženjeri saobraćajne i mašinske struke. Pokretačku snagu društva čine visokokvalitetni radnici sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti niskogradnje. Za sve njih podršku daje tim koji se brine za ekonomske, pravne i druge poslove, kako bi se osnovna djelatnost mogla razvijati bez bilo kakvih problema. Za izvođenje radova na raspolaganju imamo najsavremeniju opremu počevši od velikog broj teških i lakih građevinskih mašina, teretnih vozila, kombinovanih i priključnih vozila, pa do putničkih vozila. Tako veliki vozni park neophodno je redovno održavati, a za te potrebe imamo i vlastitu servisnu radionicu u kojoj rade naši mehaničari. Kao firma koja decenijama radi na zimskom održavanju puteva imamo i objekat zimske službe na lokaciji Babin do, Bjelašnica. Objekat u potpunosti ispunjava sve zahtjeve za smještaj radnika, te posjeduje garažni prostor za smještaj vozila, opreme, soli za posipanje, itd. te je idealan za zimsko održavanje puteva na Bjelašnici. Da za sve prethodno navedene poslove ispunjavamo stroge uslove u pogledu posjedovanja neophodne opreme kao i iskustvo i stručnu osposobljenost svjedoči i B licenca za radove redovnog održavanje regionalnih cesta izdata od strane Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija.

Tehnički pregled

Tehnički pregled vozila smješten je unutar kruga firme i djeluje preko 10 godina. Svi angažovani radnici, osim što su prošli obuke potrebne za sticanje uvjeta za rad na tehničkom pregledu, i dalje kontinuirano prolaze neophodne obuke. Pored diplomiranog inženjera saobraćaja koji je voditelj T.P. tu su tehničari i mehaničari koji svojim iskustvom i znanjem osiguravaju bezbolan i brz tehnički pregled za naše klijente. U sklopu tehničkog pregleda djeluje i naša partnerska kompanija Grawe osiguranje koji omogućavaju da se kompletan proces registracije vozila završi na jednom mjestu.

Benzinska pumpa

U krugu firme djeluje i benzinska pumpa. Osim nafte i naftnih derivata u objektu maloprodaje možete pronaći široki asortiman roba, pretežno prilagođenih vozačima motornih vozila, kao što su motorna ulja i maziva, zakonski propisana oprema za vozila (lanci za snijeg, prva pomoć, rezervne sijalice, itd.), razne tekućine za vozila, filteri i slično. Osim toga tu su i duhanski proizvodi, pića i prehrambeni proizvodi, dnevne i sedmične novine. Pored ostalog u prodavnici možete izvršiti dopunu kredita za mobitele za sva tri dominantna BH mobilna operatera. Radno vrijeme pumpe je 0-24.