Kontakt

Preduzeće Grakop osnovano je 1995. godine kada je i registrovano kao Javno preduzeće, da bi 2000. godine bilo privatizirano i prešlo u 100% privatno vlasništvo.

icon_widget_image Gromiljak BB 71250 Kiseljak, Bosna I Hercegovina icon_widget_image + 387 30 872 219 + 387 30 872 416 icon_widget_image finansije@grakop.ba grakop@grakop.ba
Image Alt
GRAKOP

Djelatnosti

Naša firma posluje u više djelatnosti

Djelatnosti

Osnovna djelatnost firme Grakop d.o.o. je niskogradnja kao oblast građevinarstva, tačnije gradnja cesta i autocesta. Ovo podrazumjeva izgradnju, održavanje i rekonstrukciju cesta. Kapaciteti naše firme su takvi da mogu odgovoriti i najzahtjevijim projektima u oblasti niskogradnje i to prije svega zahvaljujući rukovodećem timu ljudi koji čine iskusni inženjeri i tehničari iz oblasti građevine, ali i inženjeri saobraćajne i mašinske struke. Pokretačku snagu društva čine visokokvalitetni radnici sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti niskogradnje. Za sve njih podršku daje tim koji se brine za ekonomske, pravne i druge poslove.

 

Nabavkom sredstava i opreme za održavanje i izgradnju puteva, od 1996 godine vrši se održavanje 40 km regionalnih puteva na području SBK a 45 km regionalnih puteva na području Kantona Sarajevo u ljetnom i zimskom periodu.

 

U okviru svoje djeatnosti veliki značaj preduzeće Grakop daje izgradnji, gdje je do sada na području Općine Trnovo izgradio i asfaltirao 80 km regionalnih i lokalnih puteva, u Općini Pale-Prača 15 km, u Općini Hadžići 25 km, te u Kiseljaku i Novom Travniku 12 km puteva.

Od drugih objekata važno je napomenuti i izgradnju nogometnog igrališta sa tribinama u Općini Pale – Prača, zatim izgradnju AB mosta u Dusini, Općina Fojnica i most Lepenica, Općina Kiseljak, te niz manjih mostova i igrališta u Općini Trnovo.

 

Uporedno sa održavanjem preduzeće Grakop d.o.o. je angažovan na rekonstrukciji puteva i to na Opštinama Kiseljak, Trnovo, Pale- Prača, Centar, Novi Grad, Hadžići i dr.

Tehnički pregled vozila smješten je unutar kruga firme i djeluje preko 10 godina. Svi angažovani radnici, osim što su prošli obuke potrebne za sticanje uvjeta za rad na tehničkom pregledu, i dalje kontinuirano prolaze neophodne obuke. Pored diplomiranog inženjera saobraćaja koji je voditelj T.P. tu su tehničari i mehaničari koji svojim iskustvom i znanjem osiguravaju bezbolan i brz tehnički pregled za naše klijente. U sklopu tehničkog pregleda djeluje i naša partnerska kompanija Grawe osiguranje koji omogućavaju da se kompletan proces registracije vozila završi na jednom mjestu.

U krugu firme djeluje i benzinska pumpa. Osim nafte i naftnih derivata u objektu maloprodaje možete pronaći široki asortiman roba, pretežno prilagođenih vozačima motornih vozila, kao što su motorna ulja i maziva, zakonski propisana oprema za vozila (lanci za snijeg, prva pomoć, rezervne sijalice, itd.), razne tekućine za vozila, filteri i slično. Osim toga tu su i duhanski proizvodi, pića i prehrambeni proizvodi, dnevne i sedmične novine. Pored ostalog u prodavnici možete izvršiti dopunu kredita za mobitele za sva tri dominantna BH mobilna operatera. Radno vrijeme pumpe je 0-24.

Kako bi se osnovna djelatnost mogla razvijati bez bilo kakvih problema. Za izvođenje radova na raspolaganju imamo najsavremeniju opremu počevši od velikog broj teških i lakih građevinskih mašina, teretnih vozila, kombinovanih i priključnih vozila, i putničkih vozila. Vozni park neophodno je redovno održavati, za te potrebe imamo i vlastitu servisnu radionicu. Kao firma koja decenijama radi na zimskom održavanju puteva imamo i objekat zimske službe na lokaciji Babin do, Bjelašnica. Ispunjavamo stroge uslove u pogledu posjedovanja neophodne opreme kao i iskustvo i stručnu osposobljenost svjedoči i B licenca za radove redovnog održavanje regionalnih cesta izdata od strane Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija.