Općina Centar je u saradnji sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo, obezbijedila sredstva za sanaciju kolovozne konstrukcije u Ulici Skenderija.

Radovi su započeli 8. oktobra, a za izvođača je angažovana firma Grakop koja je u predviđenom roku, pripremila saobraćajnicu za asfaltiranje.

Međutim,u toku izvođenja radova predstavnici Akademije scenskih umjetnosti su se obratili sa zahtjevom za izgradnju uslovljenog cjevovoda kanalizacione mreže u dužini od oko 130 metara, kako bi se novi objekat ove institucije kulture mogao priključiti na separatnu kanalizacionu mrežu.

S obzirom da se radi o centru grada i na frekvenciju javnog saobraćaja resorno kantonalno ministarstvo je odobrilo izvođenje navedenih radova u terminu od 23.30 do 5.30 sati, odnosno samo u noćnim satima.

Iztog razloga i teških uslova rada, radovi na potpunoj rekonstrukciji ove dionice su morali biti prolongirani. Ipak, Grakop-a je ulažući velike napore uspio da završi asfaltiranje prije Dana državnosti BiH, tako da je u popodnevnim satima 24.11. cesta puštena u normalnu funkciju. Intenzivnim danonoćnim radom ovaj projekat realizirali smo prije većih zimskih padavina.

Zahvaljujemo se firmama Unigradnja, Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, te KJKP ViK koji su dali svoj doprinos da se ova dionica ipak asfaltira prije padavina. Zbog vremenskih (ne)prilika završni sloj asfalta će se raditi na naredne građevinske sezone.

logo-mobile

Grakop d.o.o.
a: Gromiljak b.b. Kiseljak, BiH
e: grakop@grakop.ba
t: +387 30 872 219

fb
tw
logo-olx

Copyright 2018 © Grakop d.o.o.