Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Zije Dizdarevića, za koji je na inicijativu stanovnika MZ “Betanija – Šip”, Općina Centar Sarajevo iz budžeta za 2015. godinu izdvojila više od stotinu hiljada maraka, privodi se kraju.

Riječ je o sanaciji dva kraka ulice dužine 380 metara. Jedan krak proteže se od Ulice Zije Dizdarevića 2 do spoja sa Ulicom Dejzina Bikića. Dužina trase na ovom dijelu iznosi oko 250 metara. Drugi krak Ulice Zije Dizdarevića nalazi se između brojeva 62 i 74, a dug je oko 130 metara.

Izvođač radova je građevinska firma ”Grakop” d.o.o. Kiseljak, a za nadzor je zadužena firma ”Coning” d.o.o. Sarajevo. Polaganje vodovodne mreže i priključenje objekata vrši KJKP “Vodovod i kanalizacija”“.

Na dionici Ulice Zije Dizdarevića od broja 2 do spoja sa Ulicom Dejzina Bikića radovi su završeni u potpunosti. Na ovom dijelu ulice uklonjen je stari asfalt i kolovozna konstrukcija. Položena je nova vodovodna mreža, a stambeni objekti priključeni su na mrežu, nakon čega je asfaltirana cesta.

Stanovnici ove ulice kazali su da je realizacijom ovog projekta riješen jedan od gorućih problema u naselju Šip.

“Najveći problem su predstavljale dotrajale vodovodne i kanalizacione cijevi koje su pucale i skoro svaki mjesec smo prijavljivali kvar. Hvala vam što ste nam omogućili da konačno imamo normalan prilaz kućama”, istakla je stanarka Ferida Bezdrob.

Prema riječima Irhada Čovrka, predsjednika savjeta MZ “Betanija – Šip” riječ je o projektu koji mnogo znači stanovnicima ove mjesne zajednice.

“Imali smo problema u zadnjih sedam godina sa starom kanalizacijom i instalacijom. Zahvaljujućinačelniku Dževadu Bećireviću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžadu Ajnadžiću, uspjeli smo da dobijemo odobrenje i da se završe radovi u ovom dijelu ulice”, naglasio je Čovrk.

I u drugom kraku radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Na ovom dijelu ulice trenutno se polaže tampon, nakon čega će uslijediti asfaltiranje.

logo-mobile

Grakop d.o.o.
a: Gromiljak b.b. Kiseljak, BiH
e: grakop@grakop.ba
t: +387 30 872 219

fb
tw
logo-olx

Copyright 2018 © Grakop d.o.o.